Bireylerin veya kurumların haklarını, zorunluluklarını ve ilişkilerini düzenleyen hukuk kurallarının çok geniş bir yelpazeye yayılması, bu konularda uzmanlaşmış bir hukuki danışmanlık hizmetine ihtiyaç duyulmasına sebep olmuştur. Hukuki danışmanlık hizmetinin amacı, hizmeti alanı hukuki açıdan zarardan korumaktır. Bu doğrultuda zarara uğranılmasını temel alarak ikili bir ayrım yapabiliriz:
- Hukuki açıdan zarara uğranılmadan önce birey ya da kurumun işlemlerini hukuk kurallarına uygun biçimde yapılmasını sağlayan önleyici danışmanlık hizmeti
- Hukuki açıdan zarara uğranıldıktan sonra bu zararı azami derecede ortadan kaldırmayı sağlayan giderici danışmanlık hizmeti
Ayrıca hukuki danışmanlık hizmetlerini hizmet alanın şahsı bakımından da ayırabiliriz.
- Bireylere hukuki danışmanlık: Bireylerin yine bireylerle, tüzel kişilerle ve daha farklı bir konumda olan devlet tüzel kişiliğiyle olan ilişkilerinde zarardan korunmasını konu edinir.
- Kurumlara hukuki danışmanlık: Tüzel kişiliğe haiz kurumların bireylerle, tüzel kişilerle ve devlet tüzel kişiliğiyle olan ilişkilerinde zarardan korunmasını içerir.
Hukuk kurallarının bir özelliği de, toplumun ihtiyaçlarını karşılaması amacını taşıyan doğası sebebiyle zamanla değişime uğrayabilmesidir. Yeni çıkarılan ya da değişime uğrayan hukuk kurallarının, ortaya çıkan yeni durumların veya içtihatların ve terk edilen uygulamaların takibi bireylerin ve kurumların işlemleri açısından hayati önem taşır. Hukuki danışmanlık hizmetinin bir yönü de bu tarz durumları mesleği gereği takip etmek ve hizmet alanın hazırlıklı olmasını sağlamak veya hizmet alanı bu durumlar sebebiyle ortaya çıkabilecek zararlardan korumaktır.
Büromuzda günümüz birey veya kurumların hukuki işlemlerinin veya hukuki ilişkilerinin temeli konumundaki kanunlara ve en güncel yüksek mahkeme ya da uluslar arası mahkeme içtihatlarına hakim, alanında uzmanlaşmış bir hukuki danışmanlık hizmeti vermeyi amaç edinmekteyiz.